Els Saballuts coronen el tres de nou amb folre al millor concurs de l’història.
diumenge, 2 d'octubre de 2016 00:00

3d9f carregat

Els Saballuts es presentaven a la TAP de Tarragona després d’una intensa setmana d’assajos on havien fet les millors proves de l’any dels castells que volien portar al concurs i una gentada provinent de Sabadell i la comarca els acompanyava fent un bon gruix de camises verdes.

A primera ronda, per obrir el concurs a les deu del matí, en la primera ronda conjunta, els Saballuts van descarregar el cinc de vuit, que tot i no presentar les millors mides, va evidenciar el bon treball fet en aquest castell i la confiança que hi te la colla.

A segona ronda, els Saballuts van encarar el tres de nou, ja en solitari. El castell, tot i pujar més sòlid que en els intents desmuntats de festa major, quan va tenir tot el pes a sobre, va oferir un tremolor que va dificultar el treball del castell fent-lo cedir tot just quan feia l’aleta.

Els cops rebuts en la caiguda d’aquest castell va impedir qualsevol assalt a algun altre dels castell previstos i va fer tancar l’actuació amb el quatre de vuit, descarregat sense gaires problemes.

Van aconseguir finalment l’onzena posició, i tot i no poder aconseguir tots els objectius, els Saballuts estan molt orgullosos de poder haver-se classificat pel concurs i haver participat en aquesta actuació pels mèrits propis assolits en aquests dos darrers anys, concurs on s’ha pogut veure la millor actuació d’una colla castellera en tota la història, doncs els Castellers de Vilafranca van descarregar el tres i el quatre de deu i van carregar, no una sinó dues vegades, la torre de vuit sense folre, i tot i això, el concurs es va decidir a l’últim minut, doncs la Colla Vella dels Xiquets de Valls es va quedar a 10 segons de carregar l’inèdit tres de nou sense folre, castells que els hi hauria donat la victòria.

Ara, els Saballuts no poden baixar el peu de l’accelerador, doncs el 16 d’octubre celebren la seva Diada de la Colla, i com és habitual, intentaran portar la millor actuació possible i els seus millors castells.

5d8 al concurs de Tarragona 4d8 al concurs de Tarragona

Fotos: Jaume Creus i colla

 

Vols fer castells?

T'agraden els castells? Apuntat-hi amb els Castellers de Sabadell. És gratis, faràs amics i coneixeràs món.

Els assajos

Dilluns de 20:00 a 21:30 aprenentatge
Dimecres de 19:30 a 23:00 assaig general
Divendres de 19:30 a 23:30 assaig general
Carrer Emprius 13 de Sabadell.

Vols que vinguem a fer castells?

Vols una diada Castellera a la teva festa?
Posa't en contacte amb nosaltres al 672 13 13 12 o a l'adreça saballuts@saballuts.org